Man måste inte göra gratäng på potatis, man kan stoppa ner nästan vad som helst i en ugnsfast form och slå en äggstanning över. I det här fallet står parmesan och broccoli för merparten av smakerna, milda och mjuka smaker som en stilla kontrast till ett cajunkryddat kycklingbröst.

Broccoligratäng
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 port
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 550 g Broccoli
- 4 st ägg
- 3 dl matlagnin Oatly imat
- 2 dl ost parmesan, riven
- salt & svartpeppar
Instruktioner
- Ansa färsk broccoli och skär i gaffelbitar. Tina och ansa fryst broccoli om det behövs, annars gå till punkt 2 direkt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin i 3-4 minuter, små buketter den kortare tiden.
- Häll av broccolin noga och lägg i en smörad ugnsfast form.
- Blanda de andra ingredienserna och häll över broccolin.
- Gratinera i cirka 15 minuter, tills osten fått fin färg och gratängen stelnat.