4 oktober är kanelbullens dag, och det är ju få saker som är så härligt som doften av nybakade kanelbullar. Jag läste ett mäklartips att om det doftade nybakade kanelbullar på en visning brukade försäljningspriset gå upp flera procent. Jag vet inte om det stämmer, men det skulle inte förvåna mig.
Som du kan se har vi inte bara vanliga kanelbullar, det skulle ju vara lite för tråkigt när det finns så många trevliga varianter. Bland annat har vi flera recept där vi använder en ugnsform i stället för de vanliga bullformarna. Om du inte har testat att bara på det sättet tycker jag att göra ett försök eftersom det är mycket enkelt. Kanske är det inbillning, men jag tycker att bullarna blir saftigare när mindre yta exponeras för den heta luften och torkar.
Är allting som vi räknar upp här verkligen kanelbullar i strikt mening? Kanske inte, men lite tillåter vi oss att tänja på gränserna.
Kanelbullar i långpanna med äpple
Svenska äpplen är väldigt goda i diverse olika bakverk, bland…
Simpelbullar med saffran för bakmaskin
Anledningen till att det bara är äggulorna vid pensling är…
Vaniljbullar med ananas och banan
Det här är en vidareutveckling av de chokladbullar jag gjort tidigare,…
Apelsinbullar med mandel
Det finns bullar med apelsinfyllning som använder marmelad eller sylt,…