Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.
Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…
Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…
Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…
Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…
Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…
Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…
En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…
Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…
Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…
Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta…
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…