Vår älskade knöl

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Spansk omelett

Spansk omelett

Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt…

Raggvåfflor

Raggvåfflor

Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…

Kryddiga pommes frites

Kryddiga pommes frites

Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…

Klyftpotatis

Perfekt klyftpotatis

Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Rulla till toppen