Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.
Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi…
Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…
Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…
Man kan tro att det är ett stavfel kanske, päppelmos.…
Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…
Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…
En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…
Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…
Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga…
Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…
Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…
Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…