Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.
Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…
När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…
Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…
Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…
Så fort de första västeråsgurkorna tittar fram är det dags…
Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…
Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…
Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…
Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och…
Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det…
När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…