Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Höstgryta

Höstgryta

Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket…

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…

Rönnbärsketchup

Rönnbärsketchup

När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…

Kantarellomelett

Kantarellomelett

Det här är en kantarellomelett som kan ätas även av…

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar

Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…

Grönkålspesto

Grönkålspesto

Grönkål växer villigt och tål både kyla och dåligt väder.…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Äppelplättar

Äppelplättar

Har du fler äpplen än du vet vad du ska…

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Äldsta dottern är fena på det där med att greja…

Snabba äppelmosmuffins

Snabba äppelmosmuffins

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…

Rulla till toppen