Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.
Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket…
Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…
När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…
Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det…
Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…
Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…
Grönkål växer villigt och tål både kyla och dåligt väder.…
Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…
Har du fler äpplen än du vet vad du ska…
Äldsta dottern är fena på det där med att greja…
Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…