Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi…

Kantarellsås

Kantarellsås

Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…

Kalvstek

Kalvstek

Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…

Päppelmos

Päppelmos

Man kan tro att det är ett stavfel kanske, päppelmos.…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…

Enkel Äppelpaj

Enkel Äppelpaj

En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…

Älgkalops med kantareller

Älgkalops med kantareller

Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…

Vegetarisk curry

Vegetarisk curry

Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga…

Bananbiff

Bananbiff

Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…

Grötmos

Grötmos

Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…

Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel

Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…

Rulla till toppen