Banan är gott och marmelad är gott, men det har aldrig fallit mig in att göra bananmarmelad. Det är dock väldigt gott, kan jag meddela efter att ha provat. Receptet kommer från Therese Sjömander, Maputo, Mocambique.

Bananmarmeladen är utmärkt till hembakat knäckebröd!

Bananmarmelad

Måltid: Tillbehör
Kök: Mosambique
Tillagningstid 20 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 st bananer riktigt mogna, helst övermogna
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 st kanelstång
  • 6 st nejlikor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft färskpressad

Instruktioner

  • Skiva ner bananerna i en kastrull. Lägg ner resten av ingredienserna.
  • Koka upp på medelvärme och låt sjuda i 8-10 minuter, mosa bananerna med en gaffel. Eller, om du vill ha en slät marmelad, kör några sekunder med stavmixern.
  • Häll upp på väl rengjord burk och förvara kallt så att smakerna kommer till sin rätt.