Chokladspecial

Kakaobönan tros ha använts i åtminstone 2 500 år men det var inte förrän på 1500-talet den kom till Europa, med Columbus, och det dröjde ända till tidigt 1800-tal innan det första pulvret kunde framställas. Därefter tog det ytterligare många år innan den första chokladkakan kunde tillverkas. I Sverige äter vi i genomsnitt 5,8kg choklad per person och år, att jämföra med världsledande Schweiz som nästan äter den dubbla mängden, 10,14kg per person och år.

Choklad är en användbar ingrediens både i mat som krydda och i bakverk eller som garnering. Den choklad jag vanligtvis använder är mörk, nästintill bitter i smaken eftersom jag inte är så förtjust i sött men givetvis byter du till den choklad du föredrar.

Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar…

Chokladkaffekaka

Chokladkaffekaka

Ibland får man en aha-upplevelse, även om det bara är…

Kladdkaka med kaffe och whisky

Kladdkaka med kaffe och whisky

Kladdkaka är en favorit här hemma, men det ska vara…

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårtan gjorde jag första gången för ganska länge sedan, den…

Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Cheesecake kan man variera nästan i det oändliga. Den här…

Chokladbullar

Chokladbullar

Den här varianten blir nästan som butterkaka, fast med choklad,…

Chokladkaka med marängtäcke

Chokladkaka med marängtäcke

Tiden går fort när man har roligt. Recept 300 är…

Limefudge

Limefudge

Vit choklad och lime gifter sig väldigt bra och de…

Muffins med en twist

Muffins med en twist

Stora chokladmuffins med högt proteininnehåll. Använd laktosfritt smör så blir…

Varm choklad

Varm choklad

Varm choklad är knappast den mest avancerade drycken man kan…

Vinbärsfudge

Vinbärsfudge

Med frysen full av smaskiga bär är det inte svårt…

Kycklingpaj med molesås

Kycklingpaj med molesås

Molesås, mole poblano, är en traditionell mexikansk sås med mycket gamla…

Rulla till toppen