Fetaostkräm med basilika och chili

Att svänga ihop en fetaostkräm är synnerligen enkelt och ett tacksamt tillbehör till exempel stekt eller grillat kött med sin friskhet och lite hetta från chilin. Och jag kan inte nog poängtera hur mycket godare det är med färsk basilika jämfört med torkad.

Om du inte har tillgång till en stavmixer kan du mosa och blanda ingredienserna med en gaffel, det går lika bra men är lite mer tidsödande.

Fetaostkräm med basilika och chili

Måltid: Tillbehör
Kök: Grekland
Portioner 3 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 gr fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk basilika helst färsk
  • 2 tsk chili

Instruktioner

  • Bryt fetaosten i bitan och lägg i en skål tillsammans med crème fraiche och olivolja.
  • Finfördela basilikan och ha ner i skålen.
  • Skölj och finhacka chilin och ha ner den i skålen.
  • Använd en stavmixer tills krämen är slät.
  • Dekorera gärna med några basilikablad.
Rulla till toppen