Den klassiska spanska soppan har anor så långt bak i tiden att det är svårt att bena ut hur gammal den är och exakt vilka ingredienser det ska vara i den. Den passar perfekt i sommarvärmen, ta med den i en termos så håller den sig fräsch och kall på picknicken. Ett rustikt lantbröd och eventuellt lite gräddfil är perfekta smakkompisar till den här soppan.
Gazpacho
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 500 g tomater
- 1 st röd paprika gärna söt spetspaprika
- 0,5 st gurka
- 1 st röd lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 1 msk fond gärna asiatisk röd
- 0,5 tsk chili röd
Instruktioner
- Skölj grönsakerna och hacka dem grovt. Lägg lite hackad gurka åt sidan till senare. Lägg resten av grönsakerna i mixern. Mixa till en slät puré.
- Tillsätt vinäger, vatten och fond, och mixa lite till.
- Ställ kallt i kylen i en timme så att smakerna går ihop.
- Servera kall med lite hackad gurka och fräscha nyklippta örter.