Säsongen för svenska jordgubbar är förtvivlat kort, så jag tanker inte vanhelga de färska jordgubbarna genom att mixa sönder dem. Frysta jordgubbar går alldeles utmärkt för att få en kall frukostsmoothie, så kan de färska bären få pryda glaset och sedan avnjutas som de är med lite limesocker. Eftersom det är havredryck med apelsin och mango som står för basen den här gången blir det många smaker på en och samma gång.

Spännande och smakrik, och väldigt nyttig!

Jordgubbssmoothie

Måltid: Dryck, Efterrätt, Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 5 minuter
Kalorier: 291kcal
Portioner 2 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 5 dl havredryck mango och apelsin
  • 125 g jordgubbar
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk linfrön

Instruktioner

  • Lägg allt i mixern och mixa till en slät smet. Serveras direkt.

Nutrition

Kalorier: 291kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 11g | Fat: 13g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 7g | Enkelomättat fett: 3g | Natrium: 183mg | Kalium: 273mg | Fiber: 12g | Socker: 4g | Vitamin A: 10% | Vitamin C: 61% | Kalcium: 58% | Järn: 36%