Säsongen för svenska jordgubbar är förtvivlat kort, så jag tanker inte vanhelga de färska jordgubbarna genom att mixa sönder dem. Frysta jordgubbar går alldeles utmärkt för att få en kall frukostsmoothie, så kan de färska bären få pryda glaset och sedan avnjutas som de är med lite limesocker. Eftersom det är havredryck med apelsin och mango som står för basen den här gången blir det många smaker på en och samma gång.
Jordgubbssmoothie
Tillagningstid 5 minuter
Kalorier: 291kcal
Portioner 2 port
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 5 dl havredryck mango och apelsin
- 125 g jordgubbar
- 2 dl havregryn
- 2 msk linfrön
Instruktioner
- Lägg allt i mixern och mixa till en slät smet. Serveras direkt.
Nutrition
Kalorier: 291kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 11g | Fat: 13g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 7g | Enkelomättat fett: 3g | Natrium: 183mg | Kalium: 273mg | Fiber: 12g | Socker: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 50.3mg | Kalcium: 580mg | Järn: 6.5mg