Limesocker

Limesocker är både sött och syrligt på samma gång. Ge sockret en liten extra twist med rivet skal från lime. Jordgubbarna kommer att smaka ännu godare om du doppar dem i smaksatt socker. Det går bra att använda citron eller apelsin också, räkna med att behöva ungefär samma mängd skal per deciliter socker.

Limesocker
Sött och syrligt på samma gång, en delikatess till jordgubbarna eller blåbären!
Limesocker
Sött och syrligt på samma gång, en delikatess till jordgubbarna eller blåbären!
Portioner Tillagningstid
2,5dl 5min
Portioner
2,5dl
Tillagningstid
5min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: dl
Ingredienser
Portioner: dl
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Tvätta och borsta limefrukterna. Riv skalet, var noga så du inte får med det vita under som är väldigt beskt.
  2. Blanda skal och socker. Tänk på att skalet innehåller fukt, sockret kan komma att klumpa sig så förvara det i en skål du kan röra om ordentligt i. Klumparna försvinner om du är lite våldsam med en sked, eller stavmixer för den som föredrar det.
  3. Använd limesockret till färsk frukt eller som topping på efterrätter.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.