Picklad rödlök

Picklad rödlök är superenkelt att göra, det är en enkel 1-2-3-lag som grund. Har du inte ättikssprit hemma, som redan från början är 12%ig kan du blanda ättika och vatten i lika delar så får du ättikssprit. Om inläggningen får stå svalt över natten blir den ännu godare men den är fullt ätbar så fort den svalnat. Samma sorts lag kan du använda till sillinläggningar eller andra grönsaker så som rädisor, gurka eller vitkål.

Ett fantastiskt litet tillbehör till din hamburgare, sushi eller det stekta köttet.

Picklad rödlök

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 5 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st rödlök
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Instruktioner

  • Skala och tunnskiva löken med hjälp av mandolin.
  • Koka upp vatten, socker och ättika så att sockret löses upp.
  • Lägg den skivade löken i en ren glasburk och häll den heta lagen över. Stäng direkt.
  • Den är redo att ätas redan när den svalnat, men blir bäst om den får stå kallt ett dygn först.

Rulla till toppen