Tre av de mest juliga smakerna, apelsin, kanel och nejlikor, i en klar lag ger sillen en rund och fyllig smak. Med 5-minuterssill kan du ha den här ljuvligheten klar på 5 minuter. Om du låter den stå i kylen över natten blir den bäst, då hinner sillen ta åt sig av alla smakerna.
Julsill
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 1 burk
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 0,5 dl ättikssprit 12%
- 0,5 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 tsk kryddnejlikor hela
- 3 st kanelstång
- 2 st apelsiner
- 1 pkt 5-minuterssill
Instruktioner
- Koka upp vatten, ättikssprit och socker tillsammans med kryddorna. Låt lagen svalna.
- Ta upp 5-minuterssillen och låt den rinna av. Dela i lagom munsbitar.
- Tvätta och skiva apelsinerna så tunt som du klarar av och kniven tillåter.
- Varva sillbitar, apelsin, kryddnejlikor i en ren och lufttät burk. Häll över lagen och peta ner kanelstängerna.
- För bästa resultat, låt stå över natten men den är fullt godkänd redan efter 1-2 timmar i kylen.