Julsill

Tre av de mest juliga smakerna, apelsin, kanel och nejlikor, i en klar lag ger sillen en rund och fyllig smak. Med 5-minuterssill kan du ha den här ljuvligheten klar på 5 minuter. Om du låter den stå i kylen över natten blir den bäst, då hinner sillen ta åt sig av alla smakerna.

Julsill

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 1 burk
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 0,5 dl ättikssprit 12%
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk kryddnejlikor hela
  • 3 st kanelstång
  • 2 st apelsiner
  • 1 pkt 5-minuterssill

Instruktioner

  • Koka upp vatten, ättikssprit och socker tillsammans med kryddorna. Låt lagen svalna.
  • Ta upp 5-minuterssillen och låt den rinna av. Dela i lagom munsbitar.
  • Tvätta och skiva apelsinerna så tunt som du klarar av och kniven tillåter.
  • Varva sillbitar, apelsin, kryddnejlikor i en ren och lufttät burk. Häll över lagen och peta ner kanelstängerna.
  • För bästa resultat, låt stå över natten men den är fullt godkänd redan efter 1-2 timmar i kylen.

Rulla till toppen