Den här goda currysåsen går dessutom utmärkt att använda som bas till en thaiinspirerad gryta, istället för köpta såsbaser som kostar mer än de smakar.

Currysås med spenat
Den är lätt att göra, snabblagad och god.
Currysås med spenat
Den är lätt att göra, snabblagad och god.
Portioner Tillagningstid
4portioner 15min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken i oljan och currypastan tills den mjuknat lite.
  2. Tillsätt kokosmjölken och buljongtärningen. Koka upp och sjud sakta i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt limeskal, enbart det gröna, och saften. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  4. Sjud några minuter så att spenaten blir varm och såsen får rätt konsistens.