Om soppa är något du också tycker om men i likhet med mig inte gör så ofta som du skulle vilja kanske jag kan inspirera dig att testa lite nya recept. Givetvis kan man göra samtliga recept på soppa i kastrull och med stavmixer, men den senaste manicken i köket – en SoupMaker – gör soppan så mycket smidigare. Dessutom blir det massivt mycket mindre disk, och jag avskyr att diska.
Blomkålssoppa med ärtor
En väldigt mild och god soppa, men den är knappast färgsprakande. Därför är ärtorna är viktiga eftersom de inte bara en färgklick, utan även tillför en passande smak och ytterligare…
Tomatsoppa med fetaost och basilika
Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det går alldeles utmärkt att byta fetaosten mot parmesan, lägga till avokado i soppan och mixa ner spenat om man vill…
Kikärtssoppa för fyra
Ibland behöver man en god förrätt men man vill inte slava i köket i en halv evighet. Då är kikärtssoppa ett säkert kort. Servera den till ett fräscht vitlöksbröd så…
Grön ärtsoppa med sting
När någon säger ärtsoppa går tankarna oftast till den gula ärtsoppan, men det går lika bra att använda gröna ärtor. I det här receptet används Imat matlagningsgrädde från Oatly och…
Blåbärssoppa
Blåbärssoppa är en klassiker vid Vasaloppet, men det är också en väldigt vanlig huskur mot lös mage. Blåbärens nyttighet är oomtvistad dessutom, de är fulla av godheter som gör oss…
Pumpasoppa
Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också vintersquash eller myskpumpa, och är inte helt enkel att lyckas odla. Den är däremot desto enklare att lyckas med i…
Palsternackssoppa med potatis och chili
En värmande soppa för kalla vinterdagar. Den här krämiga soppan på potatis och palsternacka ges hetta och sting i smaken av vitlök och chili. Enkel att göra och passar utmärkt…
Nässelsoppa
Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja nässlorna noga innan, och att du enbart tar tillvara bladen. Stjälkarna är ofta träiga och…
Broccoli- och ädelostsoppa
Servera den här gröna ljuvligheten med extra ädelost och krutonger för maximal njutning. Styrkan på ädelosten kan väljas efter tycke och smak, men våga gärna välja en av det lite…
Bönsoppa med getost
Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i soppa. Fast det riktiga lyftet får soppan först när man smulat ner getosten, eller fetaosten om man föredrar det. Osten…
Sparrissoppa
Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt med smör istället, sparrisen drar ändå inte åt sig av det och alla smakämnena stannar…
Krämig champinjonsoppa
Champinjonsoppa är en klassiker som inte är särskilt svår att göra, särskilt inte om man har en soppmaskin tillgänglig. Stavmixer och kastrull går lika bra, fast man slipper passa och…