Så vitt jag kunnat utröna har den moderna gräddglassen sitt ursprung i Italien, åtminstone så som vi är vana vid att se glass. Däremot har många nationer och epoker sin egen version av frusna efterrätter, isglassar och liknande så ett egentligt svar kanske aldrig går att finna. Den här gräddglassen är smaksatt med citron, och mer än det behövs inte. Socker och grädde tar udden av det syrliga, och kvar blir en söt citronsmak i en fyllig och god glass. Kom ihåg att ta ut glassen lite i förväg, så blir den lite mer lätthanterlig.

Citronglass
Det går alldeles utmärkt att smaksätta med saften från nästan vilken annan frukt som helst, om du inte tycker om citron.
Citronglass
Det går alldeles utmärkt att smaksätta med saften från nästan vilken annan frukt som helst, om du inte tycker om citron.
Portioner Tillagningstid
1,2liter 2timmar
Portioner
1,2liter
Tillagningstid
2timmar
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: liter
Ingredienser
Portioner: liter
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Häll grädden och mjölken i en kastrull. Riv ner skalet av citronen i mjölkblandningen, pressa ner citronsaften och koka upp och låt gärna dra en stund.
  2. Vill man få en slät citronglass så går det att sila mjölkblandningen innan den blandas med äggen.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt så att färgen ljusnar. Häll över mjölkblandningen i äggsmeten under omrörning.
  4. Låt smeten svalna innan den hälls i glassmaskinen.