Vegetarisk pastasås

Den här vegetariska pastasåsen kan varieras i det oändliga. Du kan välja att skiva ner aubergine eller squash om du vill ha lite mer bitar, eller använda flera olika sorters linser för deras olika smaker och färger. Med bönor får du flera olika texturer och smaker i din pastasås. Experimentera med ingredienserna och prova dig fram till de kombinationer just du tycker bäst om. Här är mina favoriter!

Vegetarisk pastasås
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
En god pastasås behöver inget ersättning för kött, de goda smakerna från kryddorna står väl för sig själva.
Vegetarisk pastasås
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
En god pastasås behöver inget ersättning för kött, de goda smakerna från kryddorna står väl för sig själva.
Portioner Tillagningstid
6portioner 30minuter
Portioner
6portioner
Tillagningstid
30minuter
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Förkoka linserna om det behövs. Hacka lök, purjo och vitlök. Dela squashen.
  2. Fräs all lök i rapsolja. Tillsätt tomatkross, squash, tomatpuré, majs och linser.
  3. Krydda med koriander, chili, cayennepeppar och/eller spiskummin. Smaka av undertiden. Hur mycket kryddor du väljer att ta beror helt på hur smakrikt och starkt du vill ha det. Våga experimentera!
  4. Häll på vattnet och låt puttra tills alla linser är genomkokta.
  5. Smaka av med salt och peppar.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 10 gram
Protein: 22 gram
Kolhydrater: 51 gram

Kcalorier: 308 / portion


Andra spännande recept: