Dags för rönnbär

Vi börjar närma oss den tid på året då träden och buskarna formligen brinner med rönnbär i olika nyanser av rött, så se till att utnyttja tillfället att fylla skafferiet med godsaker för de kommande mörka månaderna. Rönnbär är nämligen inte bara otroligt nyttiga, det är dessutom väldigt goda… på villkor att du inte äter direkt från trädet. Att rönnbär skulle vara giftiga är visserligen bara en myt, men de smakar nästan som om de vore det.

Rönnbär blir sötare om man plockar dem efter att nattfrosten har slagit till, men om du inte vill vänta kan du ge dem en konstgjord frostknäpp genom att rensa och skölja dem, och sedan lägga dem i frysen något dygn.

Konjaktssyltade rönnbär

Konjaktssyltade rönnbär

Det gäller att planera tillbehör efter den mat som ska…

Rönnbärssaft

Rönnbärssaft

Jag kommer ihåg mormors rönnbärssaft från när jag var liten…

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé har varit en klassiker på våra svenska matbord när…

Rönnbärsketchup

Rönnbärsketchup

När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…

Rönnbärslikör

Rönnbärslikör

Göra en likör på något som är så beskt som…

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och…

Rönnbärsdryck

Rönnbärsdryck

När Gösta Rybrant översatte den amerikanska låten ”Try to remember”…

Rönnbärslimpa

Rönnbärslimpa

Rågbröd är både gott och mättande men om man vill…

Rönnbär- och äpplemarmelad

Rönnbär- och äpplemarmelad

Det är inte alla som gillar söta marmelader men i…

Rönnbärskola

Rönnbärskola

Personligen tycker jag inte om ren gräddkola eftersom den inte…

Rönnbärschutney

Rönnbärschutney

Den här rönnbärschutneyn är inte bara en smakupplevelse utan dessutom…

Rulla till toppen