Ladda för kräftskiva!

Kräftskivan är en av få högtider där sillen och köttbullarna får spela andrafiolen. Vanliga tillbehör till kräftskivan är kokt potatis, baguetter eller hårt bröd, ost och andra skaldjur förutom kräftorna. Men det är ändå kräftorna som är huvudattraktionen, tillbehören och dryckerna väljs för att komplettera dem och inget annat. Får det lov att vara ett brytbröd med smak av dill, minipajer med kantareller, grillade majskolvar eller lite västerbottenostpaj?

Kräftpremiären infaller för de flesta första onsdagen i augusti, i äldre tradition inföll kräftpremiären den 8 augusti.

Dillbröd

Dillbröd

Hela vägen från Egypten för 3500 år sedan via romarriket…

Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Skaldjur är både goda och nyttiga, och här har vi…

Minipaj

Minipajer

Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1…

Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Kärt barn har många namn, men ska man tro Norrmejerier,…

Kräftlag

Kräftlag

Kräftor och kräftpremiären måste vara en av de mest ursvenska…

Parmesanfyllda pizzasticks

Parmesanfyllda pizzasticks

Vad gör man när man ska göra hemmagjord pizza och…

Räkcoctail

Räkcocktail

Koriander är en mycket vanlig krydda i det Thailändska köket.…

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…

Parmesanlimpa

Parmesanlimpa

Parmesan är en alldeles utmärkt brödkrydda som inte bara har…

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd.…

Laxbåt

Laxbåt

Lax, kräftor och västerbottenost fungerar alldeles utmärkt ihop har jag…

Parmesankryddad färskost

Parmesankryddad färskost

Det är egentligen inte svårt att göra egen färskost, och…

Rulla till toppen