Hamburgare kan ju vara så mycket mer än den där köttpucken man får serverat på snabbmatsrestaurangen eller den lokala grillkiosken. En nystekt eller nygrillad hamburgare av egen produktion är något helt annat, och tillsammans med hemgjord dressing och coleslaw, kanske till och med egen ketchup och senap efter egen smak och fason, då börjar hamburgare bli rena lyxmåltiden. Som kronan på verket, varför inte mala färsen själv? Det bästa är dessutom att med lite planering är det hur enkelt som helst, nästan allting kan göras färdigt flera dagar i förväg. Allt som behöver göras när det är dags att laga mat är att mala köttfärsen om du väljer att göra det själv, eller steka hamburgarna om du väljer färdig färs. Glöm inte att komplettera med färst sallad, en tomatskiva, kanske en ostskiva och varför inte lite stekt bacon?

Kryddiga pommes frites

Kryddiga pommes frites

Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att man knappt tänker på dem längre sedan grillkiosker och hamburgerrestauranger dykt upp i de flesta gathörn. Maträtten är dock mer…

Tomatsalsa

Tomatsalsa

Det här receptet är en vild blandning av primärt två recept, salsa roja och salsa brava och båda har sitt ursprung i Mexico. Salsa är spanska för sås, vilket gör…

Snabbsaltad västeråsgurka

Snabbsaltad västeråsgurka

Den här lagen behöver inte kokas och gurkorna står sig ett par månader. Använd senapsfrön eller svartavinbärsblad för att ge lagen en pikant smak. Saltgurka är ett utmärkt tillbehör till…

Whiskysenap

Whiskysenap

Det är lätt att göra egen senap, det tar inte alls lång tid och det blir väldigt gott. Det rör sig inte om några ovanliga eller konstiga ingredienser heller, alltihop…

Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Hembakade hamburgerbröd för med sig många fördelar bortsett från den underbara doften. Det är mycket lättare att anpassa brödens storlek efter burgarna om man gör båda själv. Bröd som mot…

Hamburgerdressing

Hamburgerdressing

Den allra godaste dressingen till din hamburgare gör  du själv. Utgå från receptet på majonnäs så har du grunden. Utan en bra grund blir inte slutresultatet lika lyckat, så gör…

Blue cheese dressing

Blue cheese dressing

Enklaste möjliga, den här dressingen går väldigt fort att vispa ihop. Passar som dip till allt som fungerar med ädelost, variera smaken genom att byta ädelostsort. Komplettera med färska örter…

Isterbandsburgare

Isterbandsburgare

Den här idén fick jag av Ello i Lammhult, som för övrigt gör de godaste isterbanden jag känner till. Lika delar innanmäte från isterband och nötfärs blandas så noga det…

Coleslaw

Coleslaw

En äkta coleslaw ska egentligen ha majonnäs i dressingen, men om man inte tycker om smaken eller vill ha en dressing med lite mer fräschör kan man utesluta den. Dijonsenapen…

Hamburgare

Hamburgare

Det är något alldeles speciellt med hamburgare som man gör själv. Om du malt färsen själv vet du exakt vad du har i dina burgare, färskare än så blir det…

Chilidressing

Chilidressing

Hemgjord majonnäs är basen till den här dressingen, det är inte jättesvårt att göra och blir väldigt gott. Det tar inte så lång tid att göra egen majonnäs som man…

Ketchup

Ketchup

Det är inte särskilt svårt att göra egen ketchup, det enda man behöver gott om är tomater. Sedan är det bara fantasin som sätter gränser. Tänk på att hemgjord ketchup…