Hamburgare, mer än bara snabbmat

Hamburgare kan ju vara så mycket mer än den där köttpucken man får serverat på snabbmatsrestaurangen eller den lokala grillkiosken. En nystekt eller nygrillad hamburgare av egen produktion är något helt annat, och tillsammans med hemgjord dressing och coleslaw, kanske till och med egen ketchup och senap efter egen smak och fason, då börjar hamburgare bli rena lyxmåltiden. Som kronan på verket, varför inte mala färsen själv? Det bästa är dessutom att med lite planering är det hur enkelt som helst, nästan allting kan göras färdigt flera dagar i förväg. Allt som behöver göras när det är dags att laga mat är att mala köttfärsen om du väljer att göra det själv, eller steka hamburgarna om du väljer färdig färs. Glöm inte att komplettera med färst sallad, en tomatskiva, kanske en ostskiva och varför inte lite stekt bacon?

Snabbsaltad västeråsgurka

Snabbsaltad västeråsgurka

Den här lagen behöver inte kokas och gurkorna står sig…

Kryddiga pommes frites

Kryddiga pommes frites

Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…

Tomatsalsa

Tomatsalsa

Det här receptet är en vild blandning av primärt två…

Whiskysenap

Whiskysenap

Det är lätt att göra egen senap, det tar inte…

Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Hembakade hamburgerbröd för med sig många fördelar bortsett från den…

Hamburgare

Hamburgare

Det är något alldeles speciellt med hamburgare som man gör…

Isterbandsburgare

Isterbandsburgare

Den här idén fick jag av Ello i Lammhult, som…

Blue cheese dressing

Blue cheese dressing

Enklaste möjliga, den här dressingen går väldigt fort att vispa…

Hamburgerdressing

Hamburgerdressing

Den allra godaste dressingen till din hamburgare gör  du själv.…

Ketchup

Ketchup

Det är inte särskilt svårt att göra egen ketchup, det…

Chilidressing

Chilidressing

Hemgjord majonnäs är basen till den här dressingen, det är…

Coleslaw

Coleslaw

En äkta coleslaw ska egentligen ha majonnäs i dressingen, men…

Rulla till toppen