En krämig, len och söt senap utan någon dominant styrka. Vill du ha en starkare senap minskar du mängden grädde något. Vill du ha den fastare kan du redan tidigt, i steg 2, vända ner en matsked vetemjöl så blir senapen mycket stabilare.

Tänk på att senapen blir fastare i konsistensen när den kallnat och fått stå ett tag.

Förvarar du den i kylen står den sig mycket länge.

Honungssenap med timjan

Portioner 4 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 dl senapspulver Colemans
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl grädde
  • 1 msk timjan torkad, krossad

Instruktioner

  • Blanda senapspulvret med det vattnet i en kastrull och rör tills allt löst sig.
  • Värm på låg temperatur. Vispa kraftigt ner honung, vinäger, salt, olja och grädde.
  • Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, 3–5 minuter.
  • Krossa timjan och blanda i. Vänd i honung.
  • Sleva upp senapen i en glasburk och ställ svalt i minst ett dygn, men gärna upp till en vecka, den blir bara bättre med tiden.