Honungssenap med timjan

En krämig, len och söt senap utan någon dominant styrka. Vill du ha en starkare senap minskar du mängden grädde något. Vill du ha den fastare kan du redan tidigt, i steg 2, vända ner en matsked vetemjöl så blir senapen mycket stabilare.

Tänk på att senapen blir fastare i konsistensen när den kallnat och fått stå ett tag.

Förvarar du den i kylen står den sig mycket länge.

Honungssenap med timjan

Portioner 4 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 dl senapspulver Colemans
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl grädde
  • 1 msk timjan torkad, krossad

Instruktioner

  • Blanda senapspulvret med det vattnet i en kastrull och rör tills allt löst sig.
  • Värm på låg temperatur. Vispa kraftigt ner honung, vinäger, salt, olja och grädde.
  • Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, 3–5 minuter.
  • Krossa timjan och blanda i. Vänd i honung.
  • Sleva upp senapen i en glasburk och ställ svalt i minst ett dygn, men gärna upp till en vecka, den blir bara bättre med tiden.
Rulla till toppen