Den här krämiga lyxvarianten av pannacotta gör inte figuren några tjänster, men den är så god att det gör inget. Portionerna är rikligt tilltagna, men när du smakat förstår du varför. Variera den med smaksättningar som till exempel saffran, kanel, kardemumma, kaffe, kokos, vanilj, kakao eller honung.
Chokladpannacotta
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 5 dl grädde
- 200 g mörk choklad >70% kakao
- 2 st gelatinblad
- 2 msk strösocker
Instruktioner
- Blötlägg de två gelatinbladen i vatten enligt anvisning på paketet.
- Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och vispa ner sockret.
- Häll den varma grädden över chokladen. Rör med en visp tills chokladen smält. Krama ur gelatin-bladet och rör ner det i chokladgrädden. Rör tills gelatinet smält.
- Häll upp i små glas och låt stå i kylen minst tre timmar för att tjockna.
- Servera med vispad grädde och hyvlad choklad.