Chokladpannacotta

Den här krämiga lyxvarianten av pannacotta gör inte figuren några tjänster, men den är så god att det gör inget. Portionerna är rikligt tilltagna, men när du smakat förstår du varför. Variera den med smaksättningar som till exempel saffran, kanel, kardemumma, kaffe, kokos, vanilj, kakao eller honung.

Pannacotta betyder kokt grädde och är en ljuvlig puddingrätt från norra Italien.

Chokladpannacotta

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 200 g mörk choklad >70% kakao
  • 2 st gelatinblad
  • 2 msk strösocker

Instruktioner

  • Blötlägg de två gelatinbladen i vatten enligt anvisning på paketet.
  • Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och vispa ner sockret.
  • Häll den varma grädden över chokladen. Rör med en visp tills chokladen smält. Krama ur gelatin-bladet och rör ner det i chokladgrädden. Rör tills gelatinet smält.
  • Häll upp i små glas och låt stå i kylen minst tre timmar för att tjockna.
  • Servera med vispad grädde och hyvlad choklad.
Rulla till toppen