Har du bråttom går det utmärkt att dela kycklingbröstfiléerna till tunnare halvor likt minutfiléerna som säljs dyrt. Pressa handflatan mot kycklingbröstet och för kniven centralt genom kycklingbröstet, med lite träning lär man sig snart hur man snabbt delar ett kycklingbröst i lika stora halvor. På så vis blir tillagningstiden betydligt kortare.

Mitt i fruktigheten dyker chilin upp som en het överraskning.
Apelsinkyckling med chilitwist
Mitt i fruktigheten dyker chilin upp som en het överraskning.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Stek kycklingen så att den får lite stekyta.
Apelsinsås
  1. Tvätta citronen och apelsinen. Riv skalet och kläm ur saften.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en vid kastrull och sjud upp.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingbrösten i såsen och sjud 10-15 minuter.
  4. Serveras med ris och vitkålssallad med chiliapelsin.