Ibland vill man inte stå för länge i köket och pyssla. Den här currykycklingvarianten är snabblagad, enkel och god. Dessutom ser den bisarrt färgglad ut på tallriken. Våga ta ut svängarna med kryddkaren, dina smaklökar kommer att tacka dig!

Den här maträtten vinner på att man är modig med kryddkaren och inte fegar för mycket. Ingefära, gurkmeja och chili är viktiga för att det ska bli så indiskt som namnet antyder att det är.

Currykyckling

Måltid: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagningstid 15 minuter
Kalorier: 361
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 msk olivolja extra virgin
  • 2 tsk currypasta
  • 1 msk curry
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 krm chilipeppar

Instruktioner

  • Putsa, tärna och förbered kycklingbrösten.
  • Hetta upp olivoljan, lägg i currypastan och alla kryddor och fräs dem kort.
  • Lägg i kycklingbrösten. Fräs på ganska hög temperatur tills bitarna börjat få färg runt om. Rör om hela tiden.
  • Häll i crème fraiche och vrid ner temperaturen. Låt småputtra tills riset är klart, minst 10 minuter dock.

Nutrition

Kalorier: 361kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 35g | Fat: 19g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0.03g | Kolesterol: 73mg | Natrium: 367mg | Kalium: 343mg | Fiber: 1g | Socker: 8g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 3.3mg | Kalcium: 20mg | Järn: 2.2mg