Den här lagen behöver inte kokas och gurkorna står sig ett par månader. Använd senapsfrön eller svartavinbärsblad för att ge lagen en pikant smak. Saltgurka är ett utmärkt tillbehör till det grillade eller till hamburgaren!

Lägga in i saltlag eller ättikslag är ett gammalt beprövat sätt att bevara sommarens fröjder till vintern.
Lägga in i saltlag eller ättikslag är ett gammalt beprövat sätt att bevara sommarens fröjder till vintern.
Portioner Tillagningstid
1kg gurka 1vecka
Portioner
1kg gurka
Tillagningstid
1vecka
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: kg gurka
Ingredienser
Portioner: kg gurka
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda först ihop lagen. Låt den stå så att socker och salt smälter. Rör om då och då.
  2. Skölj av och borsta gurkorna. Pricka dem, dvs stick hål på dem med en sticka eller grov nål. Skölj eventuella blad och dill.
  3. Varva gurkor, blad och dill i väl rengjorda burkar. Häll på lag så att det täcker gurkorna.
  4. Sätt på lock och förvara svalt. Färdiga att äta efter cirka en vecka.