Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Vita vinbärspaj med kokos

Vita vinbärspaj med kokos

Ett bra vinbärsår gäller det att passa på att göra…

Curryfrikadeller i kokos

Curryfrikadeller i kokos

Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

När en femåring vill ha mat är det bråttom. Om…

Päronkaka med havrebotten

Päronkaka med havrebotten

Päron är en underskattad frukt när det gäller bakverk, kanske…

Päronknyten

Päronknyten

Ett frasigt smördegsknyte med saftig päronfyllning, det är det svårt…

Ananasmums

Ananasmums

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Kokossoppa

Kokossoppa

Ingefära, kokos och curry ger denna krämiga soppan härlig smak,…

Kokosgröt med bär och nötter

Kokosgröt med bär och nötter

Frukostgröt måste inte vara en orgie i spannmål, det går…

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Kokosbollar

Kokosbollar

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av…

Rulla till toppen