Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Ischoklad med mint

Ischoklad med mint

After Eight ger en fylligare mintsmak än pepparmintdroppar, som har…

Curryfrikadeller i kokos

Curryfrikadeller i kokos

Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…

Vita vinbärspaj med kokos

Vita vinbärspaj med kokos

Ett bra vinbärsår gäller det att passa på att göra…

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det…

Currymangowok med kokos

Currymangowok med kokos

Kokosgrädde har en tjock och krämig konsistens som påminner om…

Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar…

Virgin mango colada

Virgin mango colada

En sval härlig smoothie full av nyttigheter från frukt och…

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

När en femåring vill ha mat är det bråttom. Om…

Banan- och avokadoyoghurt

Banan- och avokadoyoghurt

Om du inte orkar göra den på morgonen, den tar…

Torsk i saffran och kokos

Torsk i saffran och kokos

Eftersom fisken går väldigt fort, sås och fisk blir färdig…

Rulla till toppen