Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött…
Ett stycke klassisk husmanskost, en räddare i nöden när man…
Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…
Älgfärs är så gott redan i sig att jag är…
Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…
Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…
Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…
Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…
Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…
I min gamla kokbok finns ett recept på kålpudding som…