Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött…

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ett stycke klassisk husmanskost, en räddare i nöden när man…

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Älgfärs är så gott redan i sig att jag är…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Plättar

Plättar

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Kålpudding med gröt

Kålpudding med gröt

I min gamla kokbok finns ett recept på kålpudding som…

Rulla till toppen