Vinterhelg = långkok

Efter en vinterdag, oavsett om du har spenderat den med snöskottning, i pulkabacken eller krattat löv beroende på var du befinner dig, så är det få saker som kan matcha att sätta sig vid middagsbordet med en varm och mustig gryta i form av ett långkok. Nu kanske du tittar i receptlistan och tycker att ”chili är väl inget långkok!” men se det är precis vad det kan vara. Det som gör långkoken så härliga är att du blandar allting och låter det tillagas på relativt låg temperatur under några timmar (därav namnet långkok) så att smakerna verkligen smälter samman och fördjupas. Låt timmarna glida förbi medan långkoket står på spisen, se bara till att det inte försvinner för mycket vätska.

Sedan när du kommer in efter aktiviteterna utomhus är det dags att slå sig ner vid middagsbordet och njuta. Perfekt för vinterhelger med andra ord.

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara…

Tagliatelle al ragu

Tagliatelle al ragu

En äkta ragu, så som den görs i Bologna. I Sverige…

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne är en sorts köttgryta, med eller utan…

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…

Chili sin carne

Chili sin carne

En god chili behöver inte innehålla kött, men väl rikliga…

Höstgryta

Höstgryta

Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket…

Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi…

Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Kalops

Kalops

Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet Google ger inget…

Rulla till toppen