Överraska med en söt och fruktig Raita som komplement till grillat kött eller kyckling. Den indiska raitan går att göra på många sätt, yoghurt, mynta och gurka är basingredienser. Därefter kan man smaksätta sin raita med rostade, mortlade kryddor, hackade grönsaker eller frukt. Den här raitan blir godast om man förbereder den tidigt så den får stå kallt en stund, gärna uppemot en timma innan man serverar den. Då hinner smakerna tränga in ordentligt i yoghurten och blandas ordentligt. Var varsam med myntabladen, de är betydligt mer potenta än de ser ut för. Tar man för många smakar allt bara parfymerat.

Söt mango och fräsch yoghurt är överraskande gott ihop.

Mangoraita

Måltid: Tillbehör
Kök: Indien
Tillagningstid 15 minuter
Kalorier: 254kcal
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt
  • 1 st mango
  • 190 g gurka skalad, i tärningar
  • 5 st mynta blad
  • 1 krm spiskummin

Instruktioner

  • Skala och tärna mangon. Skala och tärna gurkan. Skär myntabladen i små, fina bitar.
  • Blanda yoghurt, mynta, gurka, spiskummin och mango. Förvara kallt tills det är dags att servera.

Nutrition

Kalorier: 254kcal | Carbohydrates: 58g | Protein: 6g | Fat: 2g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0.2g | Enkelomättat fett: 1g | Kolesterol: 5mg | Natrium: 61mg | Kalium: 668mg | Fiber: 4g | Socker: 51g | Vitamin A: 34% | Vitamin C: 102% | Kalcium: 19% | Järn: 9%