Vår älskade knöl

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…

Kryddiga pommes frites

Kryddiga pommes frites

Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…

Klyftpotatis

Klyftpotatis

Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…

Klyftpotatis

Perfekt klyftpotatis

Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta…

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…

Raggvåfflor

Raggvåfflor

Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…

Potatisbullar

Potatisbullar

Potatisbullar är en av de där rätterna jag brottats med.…

Spansk omelett

Spansk omelett

Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt…

Wasabimos

Wasabimos

Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat…

Rulla till toppen