Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.
Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…
Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…
Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…
Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…
Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…
Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…
Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…
Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…
Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…
En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…