Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.
Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…
Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…
Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt…
Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…
Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…
En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…
Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta…
Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…
Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…
Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat…