Vår älskade knöl

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…

Bakad potatis

Bakad potatis

Bakad potatis är ganska enkelt att göra och ännu enklare…

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Kryddiga pommes frites

Kryddiga pommes frites

Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…

Rulla till toppen