Ett tema för ingredienser? Ingen fara, vi har nästan 500 olika ingredienser registrerade i vår databas och vi tänker inte ta upp alla här. Däremot finns det ingredienser som antingen är så mångsidiga att de förtjänar att framhävas, eller så är de så härliga att vi vill lyfta fram dem extra mycket.

Blomkål

Blomkål är en ganska udda skapelse som en gång i tiden kom sig ur en mutation som personerna som upptäckte ...

Äpplen

Den 25 september är det äpplets dag, en relativt nyinstiftad som har instiftats av Riksförbundet Svensk Trädgård för att sätta fokus ...

Potatis

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma ...

Rabarber

Det är lätt att på alla sätt tycka om rabarber. De är lättskötta, de ger ett stort grönt tillskott i ...

Ost

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av ...

Jordgubbar

Svensk sommar är nästan inte sommar om det inte inkluderar en stor skål solvarma jordgubbar, och med tanke på att ...

Saffran

Det alla känner till om saffran är att det är en extremt dyr krydda, vilket givetvis kommer sig av att ...

Whisky

Det är något speciellt med whisky, något som inte de vanliga spritsorterna kan matcha. Kanske beror det på att whisky ...

Färskpasta

Färskpasta spelar i en klass för sig om man jämför det med den gamla tråkiga torrpastan, men det brukar kunna ...

Pasta

Pasta i den form vi känner till den idag härstammar från Italien, Sicilien närmare bestämt och ett av de allra ...

Choklad

Kakaobönan tros ha använts i åtminstone 2 500 år men det var inte förrän på 1500-talet den kom till Europa, ...

Kyckling

Har du en kyckling liggande hemma? Grattis, det är svårt att hitta en mer mångsidig fågel i köket, och det ...