Ett tema för ingredienser? Ingen fara, vi har nästan 500 olika ingredienser registrerade i vår databas och vi tänker inte ta upp alla här. Däremot finns det ingredienser som antingen är så mångsidiga att de förtjänar att framhävas, eller så är de så härliga att vi vill lyfta fram dem extra mycket.

Blomkål

Blomkål är en ganska udda skapelse som en gång i tiden kom sig ur en mutation som personerna som upptäckte ...
Läs Mer …

Äpplen

Den 25 september är det äpplets dag, en relativt nyinstiftad som har instiftats av Riksförbundet Svensk Trädgård för att sätta fokus ...
Läs Mer …

Potatis

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma ...
Läs Mer …

Rabarber

Det är lätt att på alla sätt tycka om rabarber. De är lättskötta, de ger ett stort grönt tillskott i ...
Läs Mer …

Ost

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av ...
Läs Mer …

Jordgubbar

Svensk sommar är nästan inte sommar om det inte inkluderar en stor skål solvarma jordgubbar, och med tanke på att ...
Läs Mer …

Saffran

Det alla känner till om saffran är att det är en extremt dyr krydda, vilket givetvis kommer sig av att ...
Läs Mer …

Whisky

Det är något speciellt med whisky, något som inte de vanliga spritsorterna kan matcha. Kanske beror det på att whisky ...
Läs Mer …

Färskpasta

Färskpasta spelar i en klass för sig om man jämför det med den gamla tråkiga torrpastan, men det brukar kunna ...
Läs Mer …

Pasta

Pasta i den form vi känner till den idag härstammar från Italien, Sicilien närmare bestämt och ett av de allra ...
Läs Mer …

Choklad

Kakaobönan tros ha använts i åtminstone 2 500 år men det var inte förrän på 1500-talet den kom till Europa, ...
Läs Mer …

Kyckling

Har du en kyckling liggande hemma? Grattis, det är svårt att hitta en mer mångsidig fågel i köket, och det ...
Läs Mer …