Höst

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Plommonsaft
Toscaäpplen
Plommonmarmelad
Picklade rädisor
Blåbärscheesecake
Rotmos
Pumpasoppa
Bostongurka
Rönnbärslimpa
Krämig champinjonsoppa
Äppelmos
Rönnbärsketchup
Kantarellpaj
Päppelmos
Höstköttgryta
Äppelpaj
Bananbiff
Shepherd's pie
Löksås
Kalvstek
Rönnbärskola
Vegetarisk curry
Rönnbärsgelé
Plommonchutney
Ättiksgurka
Grötmos
Lingonsylt
Kantarellsoppa
Pumpasoppa med svartpeppar och morot
Kålpudding
Rårörda rönnbär
Rödbetsbiffar
Provencalsk lammgryta
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Pumpasoppa
Morotsbiffar med färska örter
Baconlindad köttfärslimpa
Champinjonsås
Burgundisk köttgryta
Pannbiff med lök
Kanelbullar i långpanna med äpple
Potatisgratäng
Vaniljbullar med äpple och mandel
Älggryta
Ungersk gulasch
Aroniakola
Kantarellomelett
Pumpachips
Äppelsaft med kanel
Chili con carne
Kantarellsås
Snabba äppelmosmuffins
Dillkött
Paj med havresmul och gröna äpplen