Höst

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Rotmos
Krämig champinjonsoppa
Äppelmos
Baconlindad köttfärslimpa
Plommonchutney
Kanelbullar i långpanna med äpple
Dillkött
Pumpasoppa
Rårörda rönnbär
Vaniljbullar med äpple och mandel
Toscaäpplen
Kålpudding
Ättiksgurka
Provencalsk lammgryta
Höstköttgryta
Aroniakola
Pumpasoppa med svartpeppar och morot
Pumpasoppa
Rönnbärslimpa
Plommonmarmelad
Ungersk gulasch
Snabba äppelmosmuffins
Kantarellsås
Plommonsaft
Kantarellpaj
Lingonsylt
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Pumpachips
Kantarellomelett
Kantarellsoppa
Rönnbärsketchup
Shepherd's pie
Vegetarisk curry
Rönnbärskola
Päppelmos
Äppelsaft med kanel
Bananbiff
Paj med havresmul och gröna äpplen
Äppelpaj
Chili con carne
Älggryta
Picklade rädisor
Kalvstek
Blåbärscheesecake
Grötmos
Pannbiff med lök
Rönnbärsgelé
Champinjonsås
Burgundisk köttgryta
Bostongurka
Morotsbiffar med färska örter
Löksås
Potatisgratäng
Rödbetsbiffar