Höst

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Bananbiff
Morotsbiffar med färska örter
Rönnbärskola
Vegetarisk curry
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Rönnbärsketchup
Plommonmarmelad
Rotmos
Höstköttgryta
Rödbetsbiffar
Chili con carne
Älggryta
Pumpasoppa
Rönnbärslimpa
Potatisgratäng
Bostongurka
Kantarellsås
Paj med havresmul och gröna äpplen
Baconlindad köttfärslimpa
Ungersk gulasch
Pumpasoppa
Blåbärscheesecake
Äppelsaft med kanel
Aroniakola
Kalvstek
Kantarellpaj
Provencalsk lammgryta
Päppelmos
Plommonsaft
Burgundisk köttgryta
Champinjonsås
Toscaäpplen
Pumpasoppa med svartpeppar och morot
Plommonchutney
Ättiksgurka
Snabba äppelmosmuffins
Grötmos
Rårörda rönnbär
Shepherd's pie
Vaniljbullar med äpple och mandel
Kanelbullar i långpanna med äpple
Kålpudding
Äppelmos
Pannbiff med lök
Rönnbärsgelé
Äppelpaj
Dillkött
Lingonsylt
Kantarellsoppa
Pumpachips
Kantarellomelett
Picklade rädisor
Löksås
Krämig champinjonsoppa