Höst

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Vegetarisk curry
Lingonsylt
Ättiksgurka
Kalvstek
Kantarellpaj
Rotmos
Plommonmarmelad
Provencalsk lammgryta
Champinjonsås
Snabba äppelmosmuffins
Morotsbiffar med färska örter
Bostongurka
Löksås
Rönnbärslimpa
Kantarellsoppa
Toscaäpplen
Rönnbärsgelé
Äppelmos
Aroniakola
Baconlindad köttfärslimpa
Plommonchutney
Kantarellomelett
Dillkött
Shepherd's pie
Potatisgratäng
Kanelbullar i långpanna med äpple
Burgundisk köttgryta
Rödbetsbiffar
Plommonsaft
Rönnbärskola
Höstköttgryta
Krämig champinjonsoppa
Rönnbärsketchup
Picklade rädisor
Pumpasoppa
Pumpasoppa
Vaniljbullar med äpple och mandel
Pannbiff med lök
Kantarellsås
Älggryta
Ungersk gulasch
Äppelpaj
Pumpachips
Äppelsaft med kanel
Pumpasoppa med svartpeppar och morot
Chili con carne
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Rårörda rönnbär
Kålpudding
Bananbiff
Grötmos
Blåbärscheesecake
Paj med havresmul och gröna äpplen
Päppelmos