Höst

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Bananbiff
Lingonsylt
Rönnbärslimpa
Kalvstek
Kanelbullar i långpanna med äpple
Krämig champinjonsoppa
Champinjonsås
Snabba äppelmosmuffins
Vegetarisk curry
Aroniakola
Shepherd's pie
Rönnbärsketchup
Pumpachips
Rotmos
Toscaäpplen
Grötmos
Vaniljbullar med äpple och mandel
Rödbetsbiffar
Pumpasoppa med svartpeppar och morot
Rönnbärsgelé
Chili con carne
Baconlindad köttfärslimpa
Plommonsaft
Pumpasoppa
Provencalsk lammgryta
Dillkött
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Pumpasoppa
Plommonchutney
Päppelmos
Plommonmarmelad
Burgundisk köttgryta
Kantarellsoppa
Potatisgratäng
Rårörda rönnbär
Älggryta
Löksås
Ungersk gulasch
Höstköttgryta
Pannbiff med lök
Kantarellpaj
Äppelsaft med kanel
Rönnbärskola
Blåbärscheesecake
Äppelpaj
Picklade rädisor
Kantarellsås
Kålpudding
Äppelmos
Ättiksgurka
Bostongurka
Morotsbiffar med färska örter
Paj med havresmul och gröna äpplen
Kantarellomelett