Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Bananbiff
Höstköttgryta
Rårörda rönnbär
Kanelbullar i långpanna med äpple
Kantarellpaj
Rönnbärsgelé
Rönnbärslimpa
Plommonmarmelad
Burgundisk köttgryta
Päppelmos
Potatisgratäng
Ättiksgurka
Bostongurka
Paj med havresmul och gröna äpplen
Äppelmust
Rönnbärsketchup
Rotmos
Rödbetsbiffar
Dillkött
Picklade rädisor
Vegetarisk curry
Äppelmos
Toscaäpplen
Provencalsk lammgryta
Pumpachips
Pumpasoppa
Pumpasoppa
Kalvstek
Pumpasoppa med svartpeppar och morot
Kantarellsås
Älggryta
Aroniakola
Blåbärscheesecake
Champinjonsås
Kantarellomelett
Grötmos
Krämig champinjonsoppa
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Shepherd's pie
Plommonchutney
Lingonsylt
Snabba äppelmosmuffins
Löksås
Kålpudding
Äppelsaft med kanel
Pannbiff med lök
Ungersk gulasch
Rönnbärskola
Vaniljbullar med äpple och mandel
Baconlindad köttfärslimpa
Plommonsaft
Kantarellsoppa
Chili con carne
Morotsbiffar med färska örter
Äppelpaj