Kyckling

Har du en kyckling liggande hemma? Grattis, det är svårt att hitta en mer mångsidig fågel i köket, och det finns gott om trevliga maträtter där fågeln kommer till nytta. Kyckling behöver vara helt genomstekt för att vara ätbar, men den blir snabbt torr och tråkig om man steker den för länge, i övrigt är det en väldigt tacksam råvara att hantera. Eftersom alla tjatar om livsmedelshygienen när man hanterar kyckling tänker inte jag göra det. Men en riktigt vass kniv underlättar om du vill rensa ett kycklingskrov på alla läckerbitar, en stadig skärbräda eller köttblock är också bra och med en välskött gjutjärnspanna kan det knappast bli fel.

Kycklingwok
Kycklinglasagne
Apelsinkyckling med chilitwist
Kycklingwok med kelpnudlar
Sechuan Kyckling Kung Pao
Whiskyglaserad kyckling med pommes frites
Cajunkyckling
Sabinas kycklingcurrypaj
Currymangowok med kokos
Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning
Currystekt kyckling i mangosås
Saffranskyckling
Rökig kyckling i bacontomatsås
Bacon- och kycklingpasta
Currykyckling i kokossås med sötsur mango
Kycklingpasta med kokos och ingefära
Kycklingwok med jordnötssås
Currykyckling
Kycklingcurrypaj med ananas
Färskostfyllda kycklingbröst
Ananaskyckling
Teriyakikyckling
Kyckling Stroganoff
Tandoorikryddad kycklinggryta
Tagliatelle al ragu
Thaiwok
Pad Thai
Indisk ananaskyckling
Snabbcurry
Kycklingpaj med molesås
Kyckling i currysås med ananas
Pasta med kyckling, basilika och feta