Kyckling

Har du en kyckling liggande hemma? Grattis, det är svårt att hitta en mer mångsidig fågel i köket, och det finns gott om trevliga maträtter där fågeln kommer till nytta. Kyckling behöver vara helt genomstekt för att vara ätbar, men den blir snabbt torr och tråkig om man steker den för länge, i övrigt är det en väldigt tacksam råvara att hantera. Eftersom alla tjatar om livsmedelshygienen när man hanterar kyckling tänker inte jag göra det. Men en riktigt vass kniv underlättar om du vill rensa ett kycklingskrov på alla läckerbitar, en stadig skärbräda eller köttblock är också bra och med en välskött gjutjärnspanna kan det knappast bli fel.

Pad Thai
Snabbcurry
Sechuan Kyckling Kung Pao
Kycklingnuggets
Kycklingwok med jordnötssås
Cajunkyckling
Saffranskyckling
Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning
Kyckling i currysås med ananas
Rökig kyckling i bacontomatsås
Kycklinglasagne
Apelsinkyckling med chilitwist
Ananaskyckling
Currystekt kyckling i mangosås
Kycklingpaj med molesås
Bacon- och kycklingpasta
Kyckling Stroganoff
Currykyckling
Teriyakikyckling
Tandoorikryddad kycklinggryta
Currykyckling i kokossås med sötsur mango
Whiskyglaserad kyckling med pommes frites
Indisk ananaskyckling
Kycklingwok
Currymangowok med kokos
Kycklingcurrypaj med ananas
Kycklingwok med kelpnudlar
Kycklingpasta med valnötspesto och fetaost
Kycklingpasta med kokos och ingefära
Färskostfyllda kycklingbröst
Sabinas kycklingcurrypaj
Thaiwok
Pasta med kyckling, basilika och feta
Tagliatelle al ragu