Kyckling

Har du en kyckling liggande hemma? Grattis, det är svårt att hitta en mer mångsidig fågel i köket, och det finns gott om trevliga maträtter där fågeln kommer till nytta. Kyckling behöver vara helt genomstekt för att vara ätbar, men den blir snabbt torr och tråkig om man steker den för länge, i övrigt är det en väldigt tacksam råvara att hantera. Eftersom alla tjatar om livsmedelshygienen när man hanterar kyckling tänker inte jag göra det. Men en riktigt vass kniv underlättar om du vill rensa ett kycklingskrov på alla läckerbitar, en stadig skärbräda eller köttblock är också bra och med en välskött gjutjärnspanna kan det knappast bli fel.

Bacon- och kycklingpasta
Färskostfyllda kycklingbröst
Kycklingcurrypaj med ananas
Ananaskyckling
Tagliatelle al ragu
Indisk ananaskyckling
Kyckling i currysås med ananas
Cajunkyckling
Currykyckling
Currykyckling i kokossås med sötsur mango
Kycklingwok med kelpnudlar
Whiskyglaserad kyckling med pommes frites
Thaiwok
Kycklingpaj med molesås
Kycklinglasagne
Snabbcurry
Apelsinkyckling med chilitwist
Kycklingwok
Rökig kyckling i bacontomatsås
Teriyakikyckling
Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning
Sabinas kycklingcurrypaj
Tandoorikryddad kycklinggryta
Kycklingwok med jordnötssås
Saffranskyckling
Pasta med kyckling, basilika och feta