Varma såser

Såsen är ett litet tillbehör som kan lyfta hela rätten, eller stjälpa den ohjälpligt. Vad vore äppelpajen utan vaniljsås eller det stekta fläsket utan löksås? Och hur hemsk är inte en sprucken bearnaise?

Varm sås mår bäst av att inte behöva stå allt för länge, det blir lätt en tråkig hinna om den får stå för länge. Även smakerna blir lite tråkigare om såsen blir klar för snabbt, det finns en hel del att vinna på att göra såsen allra sist och ställa fram just innan det är dags att sätta sig till bords!

Vitvinssås
Löksås
Chilibearnaisesås
Currysås med spenat
Bearnaisesås
Whiskysås
Kycklingwok med jordnötssås
Gräddsås med smak av enbär
Rödvinssås
Kantarellsås
Champinjonsås
Ädelostsås
Vitvinssås med ägg och räkor
Piccata Milanese
Ädelostsås
Gräddsås med smak av persilja