Våfflor

Våfflor, eller våffelliknande skapelser, har gräddats runt om i Europa sedan 1 000-talet men det tog nästan 300 år innan våffeljärnet gör entré, och det var först på 1400-talet som järnet antog en form vi idag skulle kunna känna igen. Det märks också inte minst på själva ordet våffla, som i olika former återfinns på väldigt många språk: waffel (tyska), waffle (engelska), wafel (holländska), vaffla (isländska), Vaffel (danska), vafler, vaffel (norska) och vafle (tjeckiska) för att ta några exempel. Man kan nog säga det hur man vill, det går inte att komma ifrån att våfflan är omtyckt och älskad sedan många hundra år tillbaka, och det firar vi förstås på Våffeldagen den 25 mars.

Våfflor med jordgubbskvarg
Grundrecept: Våfflor
Våfflor med kaneldoppade äpplen
Våfflor med aroniakvarg
Våfflor med skivad banan och akaciahonung
Saffransvåfflor med ägg
Citronvåfflor med ägg
Våfflor med fläderkvarg och mango
Grundrecept: Våfflor med ägg
Våfflor med vaniljkvarg och kiwi
Grundrecept: Våfflor utan ägg
Grundrecept: Frasvåffla utan ägg