Ost

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av de godaste ostarna har en odör som kan få näshåren att blekna och åter andra ostar har ett utseende som är minst sagt egendomligt. Man kan ha färskost i efterrätter, riven ost till texmexrätterna, Parmesan att strö över pastan, Västerbotten i paj, ostpanering, osttäcken – det finns nästintill en ost för varje tillfälle, så jag bestämde mig för att samla alla ostrecept på ett och samma ställe.

Parmesankryddad färskost
Vegetarisk lasagne
Västerbottenjärpar
Broccoligratäng
Sparris- och parmesanostpaj
BLT-wrap med ost
Blomkålsgratäng
Västerbottenostpaj
Pasta med chilitomatsås och broccoli
Currydoftande köttfärspaj med paprikatäcke
Ostgratinerad falukorv
Fetawrap med babyspenat och ärtskott
Kasslerpaj
Pasta med kyckling, basilika och feta
Broccoligratäng
Mozzarella
Frittata med prosciutto
Broccoli- ädelostsoppa med morot
Grillad sparris med parmesan
Fetawrap med babyspenat och ärtskott
Minipaj
Melonsallad med fetaost