Glöm inte att sylta och safta

Det här är en alldeles utmärkt tid att spendera i köket med att sylta och safta en massa saker. En del kan du gå ut i den färgglada hösten och plocka, till exempel rönnbär och aronia. Andra saker kräver att du gräver i frysen efter sådant som du frön tidigare på säsongen, exempelvis rabarber och jordgubbar. Om du ska göra saft underlättar det givetvis om du har tillgång till en saftmaja, men det är inte nödvändigt. Inte nog med att du får en massa godsaker som du kan njuta av när vintern kommer, de underbara dofterna som sprids medan du håller på är en ren bonus.

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser…

Rönnbärsdryck

Rönnbärsdryck

När Gösta Rybrant översatte den amerikanska låten ”Try to remember”…

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…

Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel

Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…

Aroniasaft

Aroniasaft

I det här receptet använder jag för enkelhetens skull en…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från…

Rönnbärssaft

Rönnbärssaft

Jag kommer ihåg mormors rönnbärssaft från när jag var liten…

Krusgubbsmarmelad

Krusgubbsmarmelad

Det krävs ingen enorm arbetsinsats för att göra egen marmelad.…

Aroniasylt

Aroniasylt

Aroniasylt har, i likhet med det mesta som innehåller aronia,…

Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och…

Rulla till toppen