Det här är en alldeles utmärkt tid att spendera i köket med att sylta och safta en massa saker. En del kan du gå ut i den färgglada hösten och plocka, till exempel rönnbär och aronia. Andra saker kräver att du gräver i frysen efter sådant som du frön tidigare på säsongen, exempelvis rabarber och jordgubbar. Om du ska göra saft underlättar det givetvis om du har tillgång till en saftmaja, men det är inte nödvändigt. Inte nog med att du får en massa godsaker som du kan njuta av när vintern kommer, de underbara dofterna som sprids medan du håller på är en ren bonus.
Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser…
När Gösta Rybrant översatte den amerikanska låten ”Try to remember”…
Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…
Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…
I det här receptet använder jag för enkelhetens skull en…
Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…
Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från…
Jag kommer ihåg mormors rönnbärssaft från när jag var liten…
Det krävs ingen enorm arbetsinsats för att göra egen marmelad.…
Aroniasylt har, i likhet med det mesta som innehåller aronia,…
När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…