Ost – mer än bara pålägg

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av de godaste ostarna har en odör som kan få näshåren att blekna och åter andra ostar har ett utseende som är minst sagt egendomligt. Man kan ha färskost i efterrätter, riven ost till texmexrätterna, Parmesan att strö över pastan, Västerbotten i paj, ostpanering, osttäcken – det finns nästintill en ost för varje tillfälle, så jag bestämde mig för att samla alla ostrecept på ett och samma ställe.

Rödbetssallad

Rödbetssallad

När någon säger rödbetssallad är det svårt att inte tänka…

Lövbiffrullader med päron och ädelost

Lövbiffrullader med päron och ädelost

Päron och ädelost är en trevlig kombination, sött päron och…

Broccoli- ädelostsoppa med morot

Broccoli- ädelostsoppa med morot

SoupMakern får verkligen slita med alla hårda morotsslantar och broccolin, men…

Bakad potatis med fetaost och rökt skinka

Bakad potatis med fetaost och rökt skinka

Ibland har man tur när man botaniserar i delikatessdisken, den…

Ädelostsås

Ädelostsås

Den här ädelostsåsen är mild, det är inte helt uppenbart…

Pasta med ädelost och broccoli

Pasta med ädelost och broccoli

Ädelost och broccoli är en kombination som är svårslagen, även…

Minipaj

Minipajer

Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1…

Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Kärt barn har många namn, men ska man tro Norrmejerier,…

Fetaostkräm med basilika och chili

Fetaostkräm med basilika och chili

Att svänga ihop en fetaostkräm är synnerligen enkelt och ett…

Tomatsallad med feta och basilika

Tomatsallad med feta och basilika

En god tomatsallad är både en ögonfröjd och väldigt gott,…

Exotisk Kassler

Exotisk Kassler

Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det…

Piccata Milanese – ostpanerad schnitzel med tomatsås

Piccata Milanese – ostpanerad schnitzel med tomatsås

Piccatan är en klassisk italiensk maträtt som inte är särskilt…

Rulla till toppen