En god stuvning sitter aldrig helt fel, och det är faktiskt inte bara makaroner man kan stuva. Även vitkål går alldeles utmärkt att hantera på det här visetLäs mer…

Vitkål är, förutom väldigt allsidig, väldigt nyttig. Den är dessutom en av de där grönsakerna som är billig och står sig i kylen länge om man låter denLäs mer…

Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för många, ändå tycker jag den hör till husmanskosten. Den här varianten av den italienska grönsakssoppan är tagen urLäs mer…

Om man inte vill, kan eller får äta rå fisk är vegetarisk futomaki ett alldeles utmärkt alternativ. Många ställen kallar den mammasushi, av den enkla anledningen att gravida inteLäs mer…

Sötpotatis är väldigt gott tillsammans med curry, men om du vill ha en starkare curryrätt får du antingen använda en starkare currysort eller tillsätta lite cayennepeppar. Till denLäs mer…

I min gamla kokbok finns ett recept på kålpudding som jag länge tittat snett på, mest för att jag inte riktigt förstått vitsen med risgrynsgröten. Men i sambandLäs mer…

De klassiska svenska kåldolmarna är en import från Turkiet, enligt sägen var det svenskar i Karl den XII:s tjänst som tog med sig vinbladsdolmar hem till Sverige menLäs mer…

Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga rätter! När du gröpt ur din pumpalykta ska du inte kasta bort innehållet, pumpaköttet och fröna är väldigtLäs mer…

En fräsch vitkålssallad med krisp, honungssötma och lite chilisting mitt i den frukta smaken av apelsin. Det perfekta tillbehöret till kyckling eller fisk, lättlagat och gott! Den härLäs mer…

Genom att salta ur vitkålen innan man använder den får du strimlad vitkål med samma egenskaper som på pizzerian. Allra godast blir den om du gör den dagenLäs mer…

En äkta coleslaw ska egentligen ha majonnäs i dressingen, men om man inte tycker om smaken eller vill ha en dressing med lite mer fräschör kan man uteslutaLäs mer…

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som många säkert ätit, eller vägrat äta som barn. Om du vill kan du fräsa gul lök och blandaLäs mer…