Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det är ju redan rökt, så det enda det behöver är en lätt stekning för lite yta så är det i stort sett färdigt. Vill du göra något litet extra är kassler tacksamt eftersom det smakar så mycket, det är mört och kräver inte lång tillagningstid. Det här receptet tänkte jag ut mellan fruktdisken och fiskdisken, men ingredienserna kommer från alla möjliga delar av världen. Mycket inspiration har jag dragit av det indiska köket, men också från det svenska.

Välj en stark ost, så den får en chans att smaka lite den också bland alla andra stora smaker.
Exotisk kassler
Välj en stark ost, så den får en chans att smaka lite den också bland alla andra stora smaker.
Portioner Tillagningstid
2portioner 15min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skär skivor av kasslern och bryn dem hastigt i smöret. Skala och dela mangon i bitar. Häll av den krossade ananasen.
  2. Lägg skivorna i smörad ugnsfast form. Strö över mango och ananas över kasslern.
  3. Krydda med curryn och sprid ut osten över alltihop. Ställ in cirka 10 minuter i mitten på en 225 grader varm ugn.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Ta mindre av paprikan om du väljer en stark sort, cayennepepparn står för hettan.
  5. Servera till en kall sås och fullkornsris.