En panna cotta till efterrätt är den perfekta pricken över i:et. Det behöver inte vara jättestora portioner, särskilt inte efter en hel meny, för att vara tillfredsställande. Om du däremot ska servera panna cottan till fika eller liknande kan portionerna upplevas som lite små, men naggande goda.

Mangopanna cotta med rårörda fläderlingon
Lingonen ska inte smaka fläder, man ska bara precis ana att smaken finns där.
Mangopanna cotta med rårörda fläderlingon
Lingonen ska inte smaka fläder, man ska bara precis ana att smaken finns där.
Portioner Tillagningstid
4portioner 15minuter plus tid i kylen
Portioner
4portioner
Tillagningstid
15minuter plus tid i kylen
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och dela mangon i grova bitar. Dela vaniljstången.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt.
  3. Koka upp grädde, mangobitar, socker och vaniljstång.
  4. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna ner i grädden igen. Mixa resten slätt.
  5. Värm på låg värme på spisen. Lägg ner gelatinbladen. Rör om tills de löst upp sig innan du häller upp grädden i formar eller glas.
  6. Ställ in i kylen i tills den stelnat, det tar minst en timme. Gör undertiden klart lingonen genom att sockra dem och blanda ner fläderkoncentratet. Ställ lingonen kallt tills det är dags att dekorera.
  7. När panna cottan stelnat kan du dekorera med lingonen, myntablad och grovt riven choklad.