Genom att förkoka gröna linser blir de mer hanterbara, lite mindre tuggiga och smakerna kommer fram bättre. Det går förstås att låta dem puttra sig mjuka i de krossade tomaterna, tänk på att tillsätta extra mycket vatten då bara för det försvinner en massa vätska på vägen på det viset. Färska örter, typ timjan, oregano och basilika är alltid rätt och doftar fantastiskt. De kan både koka med och klippas över vid servering.

Vegetarisk pastasås med champinjoner och färska örter
Både gott och väldigt nyttigt. Serveras med fördel till en bönpasta med högt proteininnehåll.
Vegetarisk pastasås med champinjoner och färska örter
Både gott och väldigt nyttigt. Serveras med fördel till en bönpasta med högt proteininnehåll.
Portioner Tillagningstid
4portioner 45minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
45minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Förkoka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Gröna linser är tuffast och kräver längst koktid, men om man väljer gula eller röda kan man korta ner koktiden ordentligt. Då kan det behövas mer kryddor, eftersom de gröna har en massa smak som de gula och röda saknar. Smaka dig fram.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Rensa och skiva svampen.
  3. Fräs svampen i rapsoljan, den ska göra sig av med vätskan. Sedan tillsätter du löken och vitlöken och fräser det tillsammans.
  4. Häll över i en stor gryta, slå på tomatpuré, krossade tomater, alla kryddorna, linserna och vatten.
  5. Låt det puttra medan pastan kokar.