Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Rönnbärslimpa

Rönnbärslimpa

Rågbröd är både gott och mättande men om man vill…

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé har varit en klassiker på våra svenska matbord när…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Bostongurka

Bostongurka

Det är faktiskt mycket enklare att göra egen bostongurka än…

Äppelplättar

Äppelplättar

Har du fler äpplen än du vet vad du ska…

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne är en sorts köttgryta, med eller utan…

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantareller är en av höstens största glädjeämnen. Om du får…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…

Kanelbullar i långpanna med äpple

Kanelbullar i långpanna med äpple

Svenska äpplen är väldigt goda i diverse olika bakverk, bland…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Rulla till toppen