Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.
Rågbröd är både gott och mättande men om man vill…
Rönnbärsgelé har varit en klassiker på våra svenska matbord när…
Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…
Det är faktiskt mycket enklare att göra egen bostongurka än…
Har du fler äpplen än du vet vad du ska…
Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…
Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…
Kantareller är en av höstens största glädjeämnen. Om du får…
Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…
Svenska äpplen är väldigt goda i diverse olika bakverk, bland…
Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…