Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.
Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…
I äppeltider är det lika bra att passa på. Till…
Om det är så att du råkar ha mos över…
Har du fler äpplen än du vet vad du ska…
Att kunna korka upp en flaska hemgjord plommonsaft när kvällarna…
Rågbröd är både gott och mättande men om man vill…
Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…
Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…
Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en…
Myskpumpa, butternut squash, Cucurbita moschata, vintersquash eller bara pumpa. Kalla…
När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…
En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…