Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…

Äppelpaj

Äppelpaj

I äppeltider är det lika bra att passa på. Till…

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Om det är så att du råkar ha mos över…

Äppelplättar

Äppelplättar

Har du fler äpplen än du vet vad du ska…

Plommonsaft

Plommonsaft

Att kunna korka upp en flaska hemgjord plommonsaft när kvällarna…

Rönnbärslimpa

Rönnbärslimpa

Rågbröd är både gott och mättande men om man vill…

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en…

Pumpachips

Pumpachips

Myskpumpa, butternut squash, Cucurbita moschata, vintersquash eller bara pumpa. Kalla…

Rönnbärsketchup

Rönnbärsketchup

När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…

Enkel Äppelpaj

Enkel Äppelpaj

En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…

Rulla till toppen