Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.
Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…
När nu frosten börjar angripa på bred front och inte…
Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…
Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…
Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…
I äppeltider är det lika bra att passa på. Till…
Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…
Aroniabuskar är ganska snygga trädgårdsbuskar som växer som om det…
Grönkål växer villigt och tål både kyla och dåligt väder.…
Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi…
Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…
Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…