Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…

Rönnbärskola

Rönnbärskola

Personligen tycker jag inte om ren gräddkola eftersom den inte…

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé har varit en klassiker på våra svenska matbord när…

Päppelmos

Päppelmos

Man kan tro att det är ett stavfel kanske, päppelmos.…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffarna är mer mättande än man kanske först tror och…

Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…

Snabba äppelmosmuffins

Snabba äppelmosmuffins

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Rulla till toppen