Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.
Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…
Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…
Personligen tycker jag inte om ren gräddkola eftersom den inte…
Rönnbärsgelé har varit en klassiker på våra svenska matbord när…
Man kan tro att det är ett stavfel kanske, päppelmos.…
Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…
Morotsbiffarna är mer mättande än man kanske först tror och…
När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…
Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…
Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…
Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…
I det här receptet får du ta mängderna med en…