Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Pumpachips

Pumpachips

Myskpumpa, butternut squash, Cucurbita moschata, vintersquash eller bara pumpa. Kalla…

Äppelpaj

Äppelpaj

I äppeltider är det lika bra att passa på. Till…

Snabba äppelmosmuffins

Snabba äppelmosmuffins

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…

Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel

Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…

Enkel Äppelpaj

Enkel Äppelpaj

En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Pumpapaj utan grädde

Pumpapaj utan grädde

Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt…

Bananbiff

Bananbiff

Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…

Rulla till toppen