Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara…

Tomatketchup med honung och anchochili

Tomatketchup med honung och anchochili

Ketchup behöver inte betyda tomatketchup, men i det här fallet…

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…

Paj med havresmul och gröna äpplen

Paj med havresmul och gröna äpplen

Ett snabblagat, gott pajrecept som räcker till 4-6 personer beroende…

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…

Krämig champinjonsoppa

Krämig champinjonsoppa

Champinjonsoppa är en klassiker som inte är särskilt svår att…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Rulla till toppen