Det här receptet hänger på hur grova klyftor du skär när du gör dina klyftpotatisar samt om du använder kycklingbröst som är tjockare eller minutfiléer, som är mycket tunnare. Det går snabbt att ha middag för två färdigt, och det är skönt att maskinen sköter sig själv, i stort sett.  En god BBQ-rub ger kycklingen ett härligt sting och en rejäl skopa örter sätter piff på potatisen. Om du vill kan du byta hälften av potatisen mot andra rotfrukter, skär dem i ungefär lika stora storlekar bara så att de blir klara samtidigt.

BBQ-gnuggad kyckling med klyftpotatis
Portioner Tillagningstid
2portioner 40minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
40minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och klyfta potatisen. Skölj av stärkelsen och låt den lufttorka på handduk. Putsa kycklingen om det behövs och gnugga in kryddblandningen på båda sidorna av minutfiléerna under tiden potatisen torkar. Placera filéerna i tallriken.
  2. Lägg klyftpotatisen i den stora skålen. Blanda olivolja, vetemjöl och kryddor i en skål, så att inte kryddorna blåser bort i Actyifryen när den startar. Häll över blandningen över potatisen.
  3. Beroende på storlek på klyftorna behöver de en total tillagningstid på mellan 35 och 45 minuter. Ställ in det på maskinen.
  4. Tryck på knappen "2in1" tills du får upp en kycklingsymbol. Kycklingen behöver 15-18 minuter beroende på hur tjocka filéer du köpt, så det trycker du in nu.
  5. Tryck på start, och när maskinen piper en liten trudelutt öppnar du locket och ställer in kycklingen. Stäng, tryck på start igen så fortsätter den, och lagar maten klar.
  6. Servera med en fraichesås med paprika, chili, cayennepeppar och tabasco.