När man behöver middag snabbt och samtidigt vill göra något nyttigt är fyllda paprikor en synnerligen god idé. Krydda köttfärsen med din egen tacokrydda eller med en färdig kryddblandning, våga vara frikostig med kryddorna! Tillsätt lite olivolja i färsen om den verkar bli för torr innan du lägger den i paprikahalvorna, det hänger mycket på hur fet färs du fått tag på. Ju magrare färs, ju torrare blir den och fett är en smakbärare som lyfter smaken på kryddorna.

Synnerligen smakrikt och lätt att göra!
Fylld paprika
Synnerligen smakrikt och lätt att göra!
Portioner Tillagningstid
2portioner 30min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs köttfärsen. Krydda med tacokryddmixen, din egen eller köpt.
  3. Dela paprikorna på längden med en mycket vass kniv. Området runt stjälken kan vara lite besvärligt, men låt stjälken sitta kvar så rinner inte köttfärsen ut lika lätt. Putsa bort kärnor och kärnhus.
  4. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och fyll dem med köttfärsen. Strö över riktigt med smakrik ost.
  5. Gratinera i ugn i cirka 15 minuter.
  6. Servera med tacotillbehör så som tabasco, avokado, majs, färsk lök och eventuellt en liten skvätt gräddfil.