Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem nu tillsammans med vårens späda rabarber. Passa på att använda dem i en riktigt vårfräsch paj som ni kan avnjuta i skuggan medan fåglarna sjunger.

Eftersom bären och rabarberna är lite syrliga krävs en söt vaniljvisp eller gräddglass till, beroende på om man vill ha ljummen eller kall paj.
Hallon- och rabarbersmulpaj
Eftersom bären och rabarberna är lite syrliga krävs en söt vaniljvisp eller gräddglass till, beroende på om man vill ha ljummen eller kall paj.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp hallonen ur frysen, de behöver inte tina. Skär späda rabarberstjälklar i små bitar. Blanda alla bär med socker och potatismjöl.
  2. Hacka ner rumsvarmt smör i mjölet. Blanda i havregrynen och sockret. Finfördela med gaffel till en smulig massa.
  3. Blanda bär och smul i en paj och grädda i ugnen i 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg och rabarbern är mjuk.
  4. Servera med vaniljvisp eller gräddglass.