En härlig, mustig kycklinggryta med mycket smaker utan att vara överdrivet stark. Perfekt i höstrusket, antingen till indiskt basmatiris eller vanligt vitt ris. Den är en bra matlåderätt eftersom kryddorna inte bleknar utan grytan behåller sin smakrikedom även efter återuppvärmning.

Kryddig kycklinggryta
Smakrik kycklinggryta som är synnerligen lämplig att frysa in i matlådor.
Kryddig kycklinggryta
Smakrik kycklinggryta som är synnerligen lämplig att frysa in i matlådor.
Portioner Tillagningstid
8portioner 1timma
Portioner
8portioner
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Hacka upp kycklingen, lägg i en skål. Blanda mjölet, koriandern, kanelen, nejlikan och salt och peppar efter smak i en annan skål eller på en tallrik, häll över det på kycklingen och rör runt med en sked så att det fördelas jämt på alla bitar.
  2. Hetta upp oljan, sänk värmen och ha i kycklingen låt puttra i 7–9 min, kycklingen ska ha en ljusbrun eller brun färg.
  3. Ta ur kycklingen med en hålslev och ställ på en tallrik eller i en skål. Ha i champinjoner, gul lök och vitlök låt puttra tills de mjuknar upp.
  4. Ha sedan i de krossade tomaterna, buljongen, och chilipulvret, rör om ordentligt och låt koka upp innan du sänker värmen och har i kycklingen igen.
  5. Rör runt ordentligt lägg på ett lock och sätt timmer på 25-30 min, rör runt med jämna mellanrum.
  6. Rör om och smaka av och krydda med salt och peppar eller koriander om du tycker det behövs.
  7. Servera rykande het på en bädd av ris.