Vi samarbetar gärna i köket, och det är nu för tiden inte självklart att det är frun i familjen som lagar maten och maken som bistår med handräckning. Det beror på vem som är mest inspirerad för dagen och vet vad vi ska göra med råvarorna vi har tillgängligt. Den här trevliga och väldigt goda anrättningen kom maken på lite spontant, smakerna är lånade av det italienska köket och det doftar fantastiskt när man klipper färsk basilika över.

Medelhavslax
Mozzarella gör sig otroligt bra på lax.
Medelhavslax
Mozzarella gör sig otroligt bra på lax.
Portioner Tillagningstid
4portioner 25minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
25minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxen i smord form. Skiva osten och tomaterna. Hacka eller klipp den färska basilikan.
  2. Lägg varannan skiva ost och varannan tomat så att det täcker alla laxbitarna. Strö över basilikan och häll lite olivolja över.
  3. Sätt in laxen mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills osten börjat smälta och laxen blivit klar. Peta med provsticka om du är osäker.
  4. Servera till bulgur, fullkornsris eller mos och en grönsallad.